Rel rond betaling acteurs Koning van Katoren

ROME - De rechtbank van Amsterdam heeft de inbeslagname van de film Koning van Katoren gelast, omdat de producent Kasander de Italiaanse acteurs en medewerkers niet zou hebben betaald.

Dat blijkt uit de juridische stukken. De film van regisseur Ben Sombogaart zou op 5 december in Nederland in première gaan. De film zou woensdag al in beslag zijn genomen.

De Italiaanse acteurs en andere medewerkers, verenigd in het actiecomité Pay Kasander Pay, vragen zich af hoe het kan dat een film, die ook door het Nederlands Filmfonds wordt gefinancierd, de acteurs onbetaald laat.

Het comité zegt net als de hoofdpersoon in de film Koning van Katoren te vechten voor rechtvaardigheid en binnenkort met een “making of” uit te komen.

Contracten

Uit de stukken zou blijken dat producent Kasander met diverse Italiaanse bedrijven contracten sloot met een totale waarde van ruim 3 miljoen euro. Daarvan werd 900.000 euro betaald, zo stelt het Italiaanse productiebureau Cornelius Cinema.

Na vier weken draaien, zou Kasander echter zijn opgehouden met betalen, waarna Cornelius ook de acteurs en figuranten niet meer kon betalen.

Kasander en Sombogaart waren woensdagavond vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Lees meer over:
Tip de redactie