Brad Pitt liever achter de camera dan ervoor

LONDEN - Brad Pitt staat tegenwoordig liever achter de camera dan ervoor. 

In een vraaggesprek met regisseur Guy Ritchie, opgetekend door het tijdschrift Interview, zegt de acteur dat hij produceren leuker is gaan vinden dan acteren.

"Als producent maak je deel uit van een team dat het verhaal op het witte doek brengt. De film zou er niet zijn als jij en een groep mensen daar niet hard aan werken. Dat spreekt me aan."

De 48-jarige acteur vertelt Ritchie verder dat hij steeds selectiever wordt met het accepteren van filmrollen. "Ik wil dat het verhaal het waard is om ervoor weg te blijven van mijn familie. Zij zijn alles. De familie is het belangrijkste. Ik wil ze ook niet voor gek zetten."

Jesse James

Pitt noemt The Assassination of Jesse James uit 2007 één van de favoriete films waarin hij heeft gespeeld, ondanks tegenvallende bezoekersaantallen in het openingsweekend. Hij zegt over regisseur Andrew Dominik van die film: "Dominik kon in de jaren erna geen werk vinden omdat de film als mislukt werd gebrandmerkt. Maar wij wisten toen al dat de film met de jaren meer gewaardeerd zou gaan worden."

De film werd voor twee Oscars genomineerd en won 18 verschillende filmprijzen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie