Anna Drijver heeft geen Hollywood-ambities

AMSTERDAM - Na haar Italiaanse filmavontuur heeft Anna Drijver niet de drang om het ook in Amerika te proberen als actrice.

"Ik vind het leuk om in een andere taal te acteren en ben met een televisiefilm in Duitsland bezig", vertelt ze aan Grazia.

"Maar ik heb geen zin om achteraan te sluiten in een rij van tweehonderdduizend acteurs. Misschien zou ik eens wat vaker auditietapes moeten insturen, maar ik schrijf net zo lief aan mijn tweede boek."

Naakt

Sinds Komt een vrouw bij de dokter heeft Drijver geen naaktscènes meer gespeeld. Niet bewust, want ze vindt het helemaal niet lastig om voor de camera’s uit de kleren te gaan. "De moeilijkheid zit 'm in de teksten of emoties. Of bepaalde handelingen, zoals iets ingewikkelds doen met een paard en een zwaard tegelijk."

"Een blootscène waarin je moet spelen dat je superverliefd bent, daar is niet veel aan. Naaktheid is voor mij gewoon een kostuum, net zoals een mooi zakenpak of een grote korsetjurk", aldus de actrice en schrijfster.

Niet trouwen

Drijver woont samen met acteur Benja Bruijning. Een huwelijk zit waarschijnlijk niet in voor de twee. "Mijn ouders zijn nooit getrouwd, maar wel al 37 jaar samen. Ik ken ook niet zo veel getrouwde mensen en ben zelden op een bruiloft geweest, dus ik snap nog steeds niet zo goed wat dat inhoudt."

"Amerikaanse meisjes weten al vanaf hun geboorte: dit is de mooiste dag van je leven. Die kunnen daar naartoe leven, maar ik mis dat gevoel. Dat weet Benja", gaat de brunette verder.

"Dus waarom zou hij een aanzoek doen? Krijgt hij straks ‘nee’ te horen, haha. Ik vind het al een hele stap dat we samenwonen. Dat getuigt van liefde en vertrouwen in je relatie."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie