Anne Hathaway heeft hoofdrol komedie

AMSTERDAM - Anne Hathaway heeft de hoofdrol in de romantische komedie The Low Self-Esteem of Lizzie Gillespie.

Ze speelt hierin een vrouw die zo onzeker is dat ze alleen mannen kiest die ze eigenlijk losers vindt. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Als ze op het punt staat een nog zieliger man dan ooit te kiezen, neemt haar leven een abrupte wending waardoor de knapste man die ze ooit gezien heeft ineens voor haar valt.

Mannelijke hoofdrol

Wie de mannelijke hoofdrol gaat spelen is nog onbekend. Ook is onduidelijk of de naam van Hathaways personage iets te maken heeft met jazztrompettist Dizzy Gillespie.

Het scenario is van Mindy Kaling, vooral bekend van films als actrice in The 40 Year Old Virgin, Despicable Me en No Strings Attached.

Ze schreef ook enkele afleveringen van de Amerikaanse versie van The Office en staat op het punt haar eigen serie The Mindy Project, waarin ze ook de hoofdrol speelt, te lanceren. Wellicht speelt ze ook een rolletje naast Hathaway.

Catwoman

De 30-jarige Hathaway was na haar rol als Catwoman in The Dark Knight Rises alleen nog even te horen in The Simpsons. Ze gooit het over een heel andere boeg als Fantine in Les Misérables van Tom Hooper.

Deze musicalverfilming, met ook Hugh Jackman, Russell Crowe en Helena Bonham Carter, draait vanaf 10 januari in de Nederlandse bioscopen.

Tip de redactie