Roman Kruisverhoor van Peter Delpeut wordt verfilmd

AMSTERDAM - De detectiveroman Kruisverhoor van Peter Delpeut wordt verfilmd. De filmrechten zijn door producent Topkapi Films gekocht nog voor het boek donderdag in de winkels ligt.

Dat maakte uitgeverij Atlas maandag bekend. Topkapi maakte eerder onder meer Zwartboek en Alles is Liefde.

Delpeut is naast schrijver zelf ook filmmaker. Afgelopen vrijdag won hij tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht met zijn film Immer Fernweh. Das Kunstlerleben der Johanna Kaiser een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Documentaire.

In Kruisverhoor speelt Delpeut met het genre van de policier. Bij het schrijven liet hij zich inspireren door Scandinavische misdaadseries als The Killing.

Babylijkje

Het verhaal speelt zich af in de Noord-Hollandse Bollenstreek, waar een babylijkje gevonden wordt. Eerste verdachte is een 17-jarig meisje dat duidelijk onlangs een zware bevalling heeft gehad.Ze zwijgt echter in alle toonaarden.

Aan rechercheur Martin Jansen, een man die iedereen aan het praten kan krijgen, de taak haar te verhoren. Ook al is het eerste kerstdag en wordt hij bij het sterfbed van zijn moeder verwacht.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie