AMSTERDAM - Het lijkt erop dat Scarlett Johanssons personage Black Widow te zien zal zijn in Captain America: The Winter Soldier.  

Dat beweren bronnen binnen Marvel Studios, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Black Widow was eerder al te zien in de aanverwante superheldenfilms Iron Man 2 en The Avengers.

Producent Marvel heeft de kruisbestuiving van al haar superheldenfilms, waarbij personages uit de ene film ook opduiken in andere films, zowat tot kunstvorm verheven.

Zo ook in het geval van Black Widow, een voormalig Russische spion die zich inmiddels inzet voor de wereldveiligheid en deel uitmaakt van het superheldenteam The Avengers.

Commercieel succes

De film The Avengers, met naast Captain America ook Iron Man, Thor, The Hulk en Hawkeye in de hoofdrollen, was eerder dit jaar een enorm commercieel succes. Dat is een van de redenen dat zelfs grote acteurs als Johansson bereid zijn te tekenen voor meerdere films, zelfs als nog niet duidelijk is wanneer en in welke films het personage terugkeert.

Captain America: The Winter Soldier staat gepland voor april 2014. The Avengers 2, waarin Black Widow ook weer voorkomt, verschijnt het jaar erop.