Films Heineken Ontvoering en Plan C favoriet

UTRECHT - De speelfilms Plan C en De Heineken Ontvoering hebben de meeste nominaties in de wacht gesleept op het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

De producties zijn dinsdagavond respectievelijk genomineerd voor 7 en 6 Gouden Kalveren, de grote prijzen van het festival.

De winnaars worden vrijdagavond in de Stadsschouwburg van Utrecht bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse film.

Plan C, de boevenkomedie van Max Porcelijn, is onder meer genomineerd voor beste film, beste regie en beste scenario. De Heineken Ontvoering, over de geruchtmakende kidnap van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, is onder meer genomineerd in de categorieën geluid, muziek, montage en beste mannelijke hoofdrol (Reinout Scholten van Aschat).

Naast Plan C zijn ook Het Meisje en de Dood van Jos Stelling en The Domino Effect van Paula van der Oest genomineerd voor beste film. Beide regisseurs maken tevens kans op een Gouden Kalf voor beste regie.

Acteur

In de categorie beste mannelijke acteur zijn ook Ruben van der Meer (Plan C) en Jeroen Spitzenberger voor zijn rol in Süskind genomineerd. Hannah Hoekstra (Hemel), Jelka van Houten (Jackie) en Susan Visser (Taped) zijn de drie genomineerden voor beste vrouwelijke actrice.

De VPRO zendt de feestelijke filmavond vrijdag rechtstreeks uit vanaf 20.30 uur op Nederland 1.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie