UTRECHT - Het Nederlands Filmfestival heeft een extra voorstelling van de film Dark Blood van regisseur George Sluizer ingelast.

De laatste film waar de in 1993 overleden acteur River Phoenix aan meewerkte, was voor het publiek slechts één maal te zien op het festival.

Maar het animo voor die voorstelling was zo groot dat er dinsdagavond nog een tweede vertoning is ingepland.

Het is nog niet zeker of Dark Blood een normale bioscooprelease krijgt. Het gewoon vertonen van de film in bioscopen is lastig, omdat heel onduidelijk is wie de rechthebbende is van het materiaal. Sluizer redde de filmnegatieven uit de kluis van de verzekeringsmaatschappij toen deze had gemeld het materiaal te willen gaan verbranden.

Doorbraak

Dark Blood moest de grote doorbraak van Sluizer worden in Hollywood, waar hij begin jaren negentig voet aan de grond had gekregen dankzij het internationale succes van zijn thriller Spoorloos.

De film vertelt over een ontheemde jongen (Phoenix) die leeft op een oud nucleair testterrein in de woestijn en daar een yuppenstel ontmoet. Maar de film kon niet worden voltooid toen Phoenix overleed aan een overdosis drugs.

Lees het interview dat NU.nl met George Sluizer voerde.

Lees alles over het NFF