Uitgelicht door de filmredactie van NU.nl. Wat mogen we in de maand oktober absoluut niet missen op filmgebied?

1. Alleen Maar Nette Mensen

Geslaagde verfilming van de bestseller van Robert Vuijsje. Geza Weisz is prima gecast als de nette joodse jongen die op dikke negerinnen valt, en Annet Malherbe en Jeroen Krabbé zijn hilarisch als zijn ouders.

Vanaf 11 oktober.

Bekijk de trailer

2. The Campaign

Ook wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen nu al beu is kan nog veel plezier beleven aan deze politieke satire. Will Ferrell en Zach Galifianakis bestrijden elkaar voor een zetel in het Congres. May the best loser win!

Vanaf 11 oktober.

Bekijk de trailer


3. De Marathon

Fijne tragikomedie over een kwartet Rotterdamse losers (Martin van Waardenberg, Frank Lammers, Marcel Hensema en Stefan de Walle) dat de marathon gaat lopen om hun garage te redden. The Angel’s Share, maar dan op zijn Nederlands.

Vanaf 18 oktober.

Bekijk de trailer

Trailer De Marathon
Trailer De Marathon

4. Frankenweenie

Geestige animatiefilm over een jongen die zijn dode hond weer tot leven wekt, gebaseerd op het gelijknamige korte filmpje dat Tim Burton in 1984 maakte. Hij stopte deze geslaagde remake vol met verwijzingen naar Frankenstein én zijn eigen films.

Vanaf 18 oktober.

Bekijk de trailer


5. Skyfall

Vier jaar na het tikje tegenvallende Quantum of Solace is Daniel Craig terug als James Bond. Oktober zal sowieso bol van Bond staan, want het is 50 jaar geleden dat de eerst Bondfilm, Dr. No, verscheen.

De Bondmaand wordt op 31 oktober passend afgerond met de release van Skyfall. De titelsong van Adele klinkt alvast ouderwets goed. 

Bekijk de trailer