AMSTERDAM - Nicolas Cage heeft de hoofdrol gescoord in de misdaadthriller Amicus. Dat meldt het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. 

Het verhaal is op feiten gebaseerd en gaat over een huurmoordenaar die zich laat inspireren door een boek, waarna de uitgever wordt aangeklaagd. Cage speelt de advocaat van de uitgever.

Cage' personage Rodney Smolla neemt het op voor de uitgever van Hit Man: A Technical Manual for Independent Contractors.

Het boek was de inspiratiebron van huurmoordenaar James Perry, die meerdere moorden pleegde totdat hij werd ingehuurd door Lawrence Horn. Deze platenbaas wilde dat Perry zijn vrouw, kind en kindermeisje zou ombrengen om zo twee miljoen dollar verzekeringsgeld op te strijken.

Opdracht

Detectives kwamen Perry echter op het spoor voordat hij de opdracht van Horn kon uitvoeren. Nadat bekend werd dat Perry het bewuste boek had gebruikt om zich op zijn bloederige klussen voor te bereiden, spanden de families van de eerdere slachtoffers een rechtszaak aan.

De spraakmakende en schokkende zaak zou uiteindelijk vijf jaar. Perry werd in 1995 ter dood veroordeeld. Horn zit levenslang vast.

Donnie Darko

Amicus staat onder regie van Richard Kelly, vooral bekend van het mysterieuze drama Donnie Darko uit 2001. De opnames moeten in januari van start gaan.

De 58-jarige Cage is momenteel bezig met de opnames van Kick-Ass 2, waarin hij wederom de rol van Damon Macready en zijn gemaskerde alter ego Big Daddy op zich neemt. Daarnaast zou hij in beeld zijn voor The Expendables 3 en ook National Treasure 3 is al aangekondigd.