AMSTERDAM - Actrice Meryl Streep denkt dat ingeslapen huwelijken bij ouderen een onderschat probleem zijn.

Dat vertelt de 63-jarige Streep aan Margriet. Streep speelt in de film Hope Springs, die gaat over een relatiecrisis tussen twee senioren.

Volgens Streep zijn er maar weinig films die gaan over "de moeilijkheden die ouderen in hun relatie kunnen ondervinden." Volgens haar zitten veel ouderen vast in een ingeslapen huwelijk.

Streep denkt dat vooral mannen het moeilijk vinden om dit te bespreken. Ook denkt ze dat mannen sneller tevreden zijn en daardoor minder hard voor een relatie of huwelijk vechten dan vrouwen.

Het geheim van een goed en lang huwelijk is alertheid, volgens de actrice. "De kunst is het moment te herkennen als het wat minder gaat. En maak dat dipje dan bespreekbaar en werk daaraan."

Geven en nemen

Voor een goede relatie is geven en nemen noodzakelijk, volgens Streep. Ze is op dit moment 34 jaar getrouwd met kunstenaar Don Gummer. "Ik moet toegeven dat Don mij dat evenwicht heeft geschonken door veel te geven en wat minder te nemen."

"Hij heeft veel water bij de wijn gedaan door zijn werk als beeldhouwer op een lager pitje te zetten, zodat hij er voor mij en de kinderen kon zijn."

Lees ook de recensie van Hope Springs