AMSTERDAM - Scenarist en regisseur Simon de Waal werkt aan zijn tweede speelfilm. Hij gaat naar verwachting in 2013 zijn eigen verhaal Famous Last Words verfilmen.

De beoogde hoofdrollen zijn voor Thomas Acda, Paul de Munnik, Katja Schuurman en Thekla Reuten.

De misdaadkomedie vertelt over twee jongens (Acda en De Munnik) die handelen in op dvd vastgelegde testamenten.

Stervende maffiabaas

Een stervende maffiabaas biecht, om te voorkomen dat zijn dochter (Schuurman) ook in de misdaad belandt, in zijn afscheidsboodschap al zijn zonden en misdaden op. Wanneer de zieke crimineel echter geneest, stuurt hij een huurmoordenaar (Reuten) op de twee jongens af om te voorkomen dat zij alle namen en gegevens op de dvd openbaar maken.

Het project zou eerst door Dick Maas worden verfilmd, maar deze is momenteel druk met de voorbereidingen van zijn nieuwe actiekomedie Para. Simon de Waal werd vooral bekend als scenarist van series als Baantjer, Russen en Unit 13 en de thriller Lek. Voor die laatste won hij een Gouden Kalf.

De Waal maakte vorige jaar zijn regiedebuut met de film Cop vs Killer, een verfilming van zijn eigen roman over het kat-en-muisspel tussen een crimineel en een rechercheur. De film is dit jaar op het Nederlands Filmfestival in de race voor een aantal Gouden Kalveren.

Lees alles over het Nederlands Film Festival