AMSTERDAM - Toonen werkt op dit moment met producent Shooting Star aan het scenario. Het is de bedoeling dat de opnames in 2013 plaatsvinden. Acteurs zijn nog niet bekend.

De jeugdroman vertelt over een jongen die op school wordt gepest. Om dit te stoppen, vertelt hij dat zijn vader een bekende maffiabaas is.

Dit levert hem veel respect op onder klasgenoten en buurtkinderen - maar hoe houdt hij het verhaal tot in lengte van dagen in stand?. Eerder werd van De Boskampi's ook al een musical gemaakt.

Thriller

Arne Toonen brak in 2010 door met zijn hippe jeugdfilm over Dik Trom, die in totaal een half miljoen bezoekers trok. Eerder dit jaar kwam hij met de flitsende actiekomedie Black Out, waarin de zusjes Katja en Birgit Schuurman twee sexy huurmoordenaars speelde.

Black Out draaide de afgelopen maanden met veel succes op diverse internationale filmfestivals.

Toonen werkt op dit moment aan meerdere projecten. Behalve De Boskampi's gaat hij nog twee andere boeken verfilmen: De Kleine Kapitein van Paul Biegel en de thriller Vals Beeld van Elvin Post. Alle drie projecten bevinden zich in de financieringsfase.