AMSTERDAM - Anna Drijver heeft de hoofdrol in de Nederlandse romantische komedie Smoorverliefd.

"Ik mag een vrouw spelen die nog nooit een orgasme heeft gehad", vertelde Drijver dinsdag in het ochtendprogramma van radiomaker Giel Beelen. "Als ze vreemdgaat, maakt ze dat voor het eerst mee."

Naast de 28-jarige Drijver zijn onder anderen Johnny de Mol, Susan Visser, Pierre Bokma en Victor Löw in de film te zien. Smoorverliefd staat onder regie van Hilde Van Mieghem, die eerder De Kus en Dennis van Rita regisseerde.

Zussen

De film gaat over de zussen Judith en Barbara, gespeeld Visser en Drijver. Ze wonen samen met Judiths tienerdochter Eva en de geadopteerde Anna in een huis in Den Haag.

Als vier sterke en mooie vrouwen gaan ze de uitdagingen van het leven aan, zoals prille verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare oude liefdes.

Duits

"Ik ben blij dat ik weer iets in Nederland kan doen en niet meer Duits hoef te praten", grapte Drijver. Ze staat de laatste tijd in Duitsland in het theater met het stuk Der Nachfolger. "Maar goed, ik mag morgen weer gewoon in het Duits optreden."

De opnames van Smoorverliefd beginnen volgende week. De film moet volgend jaar september in de bioscoop verschijnen.