AMSTERDAM - De filmrechten van De Engelenmaker, van de Vlaamse schrijver Stefan Brijs, zijn verkocht aan de Nederlandse producent N279 Entertainment.

De regie is in handen van Brijs' landgenoot Christophe Van Rompaey, die eerder Aanrijding in Moscou en Lena maakte. Dat heeft uitgeverij Atlas dinsdag bekendgemaakt.

Els Vandervorst, die samen met filmmaker Martin Koolhoven N279 Entertainment oprichtte, werkte al met Van Rompaey aan Lena en is zeer verheugd over hun hernieuwde samenwerking.

"Christophe is een zeer sterke regisseur die zijn karakters tot bijzondere en geloofwaardige personages kan optillen. Het kan niet anders dan dat we iets heel bijzonders gaan maken van Stefan Brijs' prachtboek De Engelenmaker."

Dromen

Volgens Brijs heeft zijn boek al vele filmmakers 'aan het dromen gebracht'. Hij is erg tevreden met het duo Vandervorst-Van Rompaey. "Ik heb in hen twee zeer bekwame en gedreven vakmensen gevonden in wie ik het volste vertrouwen heb dat zij een film zullen maken die de kijkers evenzeer zal verwonderen als de lezers van mijn boek."

De producent en regisseur leggen binnenkort de eerste hand aan het scenario. Wanneer de film in de bioscopen verschijnt, is nog onbekend.

Eeuwige leven

De Engelenmaker uit 2005 is een roman waarin dorpsroddels, wetenschap, religie, goed en kwaad, en de menselijke drang om het eeuwige leven te vinden met elkaar verweven worden.

Het boek werd meermaals bekroond en genomineerd en is al in dertien talen verschenen, waaronder Engels, Duits, Frans, Russisch en Chinees. In Vlaanderen en Nederland zijn er meer dan 150 duizend exemplaren verkocht.