AMSTERDAM - Oliver Stone en John Travolta hebben beiden een onderscheiding voor hun hele oeuvre ontvangen op het internationale filmfestival van San Sebastian.

Ze ontvingen hun Donostia Awards zondagavond van acteur Benicio del Toro, die naast Travolta is te zien in Stones nieuwe film Savages.

"Er wordt dagelijks zo veel energie besteed aan het afkraken van mensen", zei de 58-jarige Travolta, die door Del Toro werd aangekondigd als 'een eenvoudige man' en 'synoniem met cool'. "Als er dan een groep is die me een klopje op de schouder geeft, neem ik dat meteen aan."

De 65-jarige Stone kreeg een speciale Donostia, die werd uitgereikt vanwege het zestigjarig bestaan van het festival. Del Toro prees de filmmaker als 'een man zonder angst die in zijn films een onopgesmukte realiteit laat zien zonder leugens'.

Stone, die in 1971 zijn eerste film regisseerde, bedankte de Spaanse stad voor de steun aan zijn carrière gedurende de afgelopen 25 jaar. Het San Sebastian International Film Festival bestaat sinds 1986.

Stone en Travolta krijgen oeuvreprijs San Sebastian