AMSTERDAM - Tony Scott zou een goede optie zijn geweest om een Bondfilm te maken. Dat zegt Michael G. Wilson, producent van veertien Bondfilms, tegen het Britse filmweekblad Total Film.

"Hij was het soort regisseur dat altijd in beeld was voor een Bondfilm." Scott pleegde vorige maand op 68-jarige leeftijd zelfmoord.

"Het zou er vooral van hebben afgehangen of Scott beschikbaar was en of hij het project zelf zag zitten", gaat Wilson verder. "Hij was in elk geval altijd een zeer goede, solide regisseur."

De 69-jarige producent wil niet te veel zeggen over welke regisseurs hij nu in het vizier heeft. "Het is niet helemaal gepast om te praten over wie wij hebben benaderd of wie ons heeft benaderd."

"Het is beter om te spreken over wie uiteindelijk een Bondfilm hebben gemaakt. Maar voor de hand liggende namen als Paul Greengrass en Christopher Nolan zouden zeker een film voor ons kunnen maken."

Wilson is overigens nog even te zien in de nieuwe Bondfilm Skyfall, hoewel het nog onbekend is welk rolletje hij gaat spelen. Hij was al achttien maal eerder in cameorolletjes in Bondfilms te zien.