AMSTERDAM - Clint Eastwood heeft geen zin in een rol in de actiefilm Expendables 3.

"Ik wil er waarschijnlijk niet in spelen. Het lijkt me leuker een film te regisseren. Dat zou best Expendables 3 kunnen zijn", zegt de acteur en regisseur tegen de Amerikaanse zender Extra.

Sylvester Stallone had gezegd de 82-jarige Eastwood te willen strikken.

De regisseur was verrast door de opmerking van Stallone. "Heeft hij dat gezegd? Ik heb nog niet eens de kans gehad om The Expendables te zien."

Krachtpatsers

Eastwood lijkt niet veel te zien in het derde deel van de actiefilmreeks vol oudere krachtpatsers. "Ik heb geen idee", begint hij zuchtend. "Of liever gezegd: ik heb nog geen scenario gezien."

Clint Eastwood ging ook in op zijn voor velen bevreemdende speech tijdens de Republikeinse conventie vorige maand. Hij sprak daarbij twaalf minuten tegen een onzichtbare president Barack Obama op een lege stoel.

"Ik kijk nooit terug", zegt Eastwood daarover, zonder spijt. "Gedane zaken nemen geen keer. Ik zou het waarschijnlijk zo weer doen. Ik ben er niet bang voor."

Geïnspireerd

Eastwood verklapte tijdens het interview dat hij door zichzelf was geïnspireerd voor zijn merkwaardige speech.

"Ik gaf een toespraak voor een overleden vriend en begon alsof ik hem was te praten tegen mensen die er niet waren, dus ik heb het idee eigenlijk van mezelf gestolen."