AMSTERDAM - De actiethriller Safe House krijgt een nieuw deel. Het is nog onduidelijk of de film een vervolg of een prequel wordt.

Filmstudio Universal heeft David Guggenheim, die ook het scenario van de eerste film schreef, aan het werk gezet, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Safe House gaat over een verveelde CIA-agent, gespeeld door Ryan Reynolds, die een zogenoemd 'safe house' moet bewaken, een tussenstation voor zware gevangenen.

Op een dag wordt een voormalig agent die de criminaliteit in is gegaan, gespeeld door Denzel Washington, bij hem afgeleverd. De man heeft zijn criminele maatjes verraden en moet worden beschermd, wat uiteraard niet zonder bloedvergieten gaat.

Succesvol

Safe House leverde wereldwijd ruim 328 miljoen dollar op, een van de succesvolste films van het afgelopen jaar voor Universal. Guggenheim timmert sowieso goed aan de weg.

Zijn scenario Stolen, met Nicolas Cage en Malin Akerman, wordt nog uitgebracht en zijn script voor de onderzeebootthriller Narco Sub zou worden verfilmd door wijlen Tony Scott.