LOS ANGELES - Over de hele wereld bekend zijn, is niet altijd positief als je als acteur een filmrol wilt bemachtigen. Daar is Tobey Maguire achtergekomen.

Hij werd uit de film Life of Pi geschreven, omdat hij te bekend is. Zo laat hij weten aan The Hollywood Reporter.

Volgens een bron komt dit omdat de rest van de cast niet zo bekend is bij het grote publiek en Maguire er dus behoorlijk uitsprong.

'Geweldig'

De acteur, die slechts een kleine rol zou spelen in de productie, laat in een reactie weten achter de keuze van regisseur Ang Lee te staan. "Ang heeft me al veel van de film laten zien en wat ik zag, was absoluut geweldig."

Lee licht zijn beslissing toe. "Ik wilde een keuze maken die aansluit bij de rest van de acteurs in de film. Dus ik besloot om verder te gaan met een hele internationale bezetting", aldus de regisseur. "Ik bewonder Tobey heel erg en ik kijk er naar uit om in de toekomst weer met hem samen te werken."

De film gaat over een tiener die als enige een schipbreuk overleeft. In zijn reddingsbootje probeert hij samen met een orang-oetan, een hyena, een zebra en een tijger te overleven. In november komt de productie in Amerika uit en in december is de film te zien in Europa.