AMSTERDAM - De documentaire Crossfire Hurricane over de Rolling Stones gaat tijdens de 56e editie van het London Film Festival in première.

De bejaarde musici maken alle vier hun opwachting, laat de organisatie weten.

De aanwezigheid van de vier rockers op de rode loper is opmerkelijk. Eerder lieten de mannen verstek gaan bij zowel de openings- als sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Groot-Brittannië, waar juist veel Britse muziekgrootheden acte de présence gaven.

Commentaar

De film van Brett Morgen beslaat de hele carrière van de band, die dit jaar zijn vijftigjarige bestaan viert. De film bevat veel archiefmateriaal en commentaar van de vier leden, Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Charlie Watts. Ook voormalige leden Bill Wyman en Mick Taylor komen aan het woord.

Crossfire Hurricane verschijnt volgende maand in de Britse bioscopen en is kort daarvoor ook op de BBC te zien. De film verschijnt in november op de Amerikaanse betaalzender HBO. HBO Nederland laat weten dat de film wellicht ook in Nederland wordt uitgezonden, maar dat zou dan volgend jaar zijn.

Het filmfestival in Londen duurt dit jaar van 10 tot 21 oktober, een iets korter festival maar met meer films dan voorgaande jaren. In totaal staan 225 films en documentaires gepland, waaronder veertien wereldpremières.