AMSTERDAM - Rachel Weisz heeft doodsangsten uitgestaan tijdens de stunts die ze moest uitvoeren voor de opnames van The Bourne Legacy.

Het had volgens de actrice niet veel gescheeld of zij en haar tegenspeler Jeremy Renner waren ernstig gewond geraakt bij een achtervolgingsscène in de Filipijnse hoofdstad Manilla.

"We zigzagden op een motor met topsnelheid door de straten van Manila tussen honderden stuntauto's door", zegt Weisz.

"Er had maar één iemand een beetje naar links of rechts hoeven uitwijken en dan waren we de pineut geweest."

Bourne-reeks

In The Bourne Legacy, de vierde film in de Bourne-reeks, is Renner te zien als het nieuwe personage Aaron Cross, een geheim agent vergelijkbaar met Jason Bourne. Zijn leven is in gevaar omdat de CIA het programma waarvan hij deel uitmaakt wil stopzetten en alle betrokkenen wil omleggen.

Weisz speelt Dr. Marta Shearing, een wetenschapper in een geheim laboratorium van de Amerikaanse geheime dienst. Ze behandelt Aaron Cross en de andere geheim agenten met chemische middelen om zo hun prestaties te verbeteren. Als Cross op de vlucht slaat, gaat ze met hem mee.

 

Weisz' tegenspeler Renner heeft juist genoten van het stuntwerk. "Het is gekkenwerk maar dan op een positieve manier", zegt de acteur die voor films als The Avengers en Mission Impossible: Ghost Protocol ook al halsbrekende toeren uithaalde.

"Het voelt alsof je naar Disneyland gaat en je daar een speciaal kaartje krijgt voor een attractie waar niemand anders in mag."

Doodsangst

Volgens regisseur en scenarist Tony Gilroy vullen Renner en Weisz elkaar in The Bourne Legacy uitstekend aan. "De doodsangst in de ogen van Weisz is echt omdat ze geen dergelijke stuntervaring heeft", zegt hij. "Je krijgt daardoor een natuurlijke reactie."

Gilroy was tevens te spreken over Renner, juist om zijn ervaring en atletische vermogen. "Jeremy was in topconditie en had de juiste drive om de lastige nieuwe stunts onder de knie te krijgen", aldus de filmmaker.

"Het is ongelooflijk. Hij pikt alles heel snel op, zorgt ervoor dat hij niet gewond raakt en is tegelijkertijd erg gewaagd."

In de vorige drie Bourne-films speelde Matt Damon de hoofdrol als Jason Bourne. Damon bedankte na de laatste Bourne in 2007 omdat regisseur Paul Greengrass zich terugtrok. The Bourne Legacy is vanaf 6 september in de bioscoop te zien.