Ben Stiller heeft Woody Allen opgevolgd als officiële Manhattan-neuroot. Dat mag na vergelijkbare rollen in Keeping the Faith, Meet the Parents, The Royal Tenenbaums en binnenkort in Duplex wel gesteld worden. Ook in Along Came Polly speelt Stiller weer een vertrouwde rol, als risicobeoordelingsexpert bij een verzekeringsmaatschappij. En uiteraard neemt deze Reuben Feffer in het dagelijks leven ook geen risico, zeker niet op zijn bruiloft. @@@

Bekijk video (met Trailer):
Modem/ Breedband

DuikinstructeurWat hij echter niet heeft ingecalculeerd is dat zijn vrouw er op de huwelijksreis vandoor gaat met de duikinstructeur (een heerlijk bezopen rol van Hank Azaria). Dat zou voor iedereen een klap zijn, maar zeker voor iemand die gewend is risico's in te schatten. Reuben zoekt steun bij zijn beste vriend Sandy (de altijd geestige Philip Seymour Hoffman) die grossiert in slechte adviezen.

Schoolvriendin

Een van Sandy's ideeën pakt toevallig goed uit: een bezoekje aan een galerie waar een Nederlandse kunstenaar exposeert. "Zijn werk is knudde, maar zijn weed is goed" aldus Sandy, en sleept Reuben mee. Op die opening ontmoet Reuben de Polly (Jennifer Aniston) uit de titel, een oude schoolvriendin die nu als serveerster werkt. Zij is alles wat Reuben niet is: los, slordig, vrijgevochten en spontaan. En zoals vaak in romantische komedies trekken uitersten elkaar aan.

Darmproblemen

Along Came Polly verloopt dan ook voorspelbaar via de wetten van het rom-kom-genre, al komt er opvallend veel poep-en-pies humor in voor. Dat de neuroot Reuben met darmproblemen sukkelt vormt een smakeloze running gag. Stiller en Aniston doen wat we van deze komieken mogen verwachten, maar het is Seymour Hoffman die de show steelt als de lompe vriend die hilarisch slecht basketballt. Het is aan hem te danken dat Polly een voldoende scoort.