Jim Caviezel hangt momenteel de gekruisigde verlosser uit in Mel Gibsons controversiële Jezus-film, The Passion of Christ. In Highwaymen is hij al net zo gekweld, maar om heel wat hedendaagse redenen. Zijn vrouw is namelijk vijf jaar terug door een maniak in een auto overreden. Deze hit and run was geen ongeluk, maar opzet van een seriemoordenaar. En sindsdien kijkt Rennie (Caviezel) alsof hij inderdaad voortdurend last heeft van brandend maagzuur. @@@@

Protheses

Sinds die dag maakt Rennie ook jacht op de moordzuchtige snelheidsmaniak, die zijn slachtoffers fotografeert als souvenir en protheses achterlaat als spoor. Rennie krijgt een vers spoor als de fraaie Molly (Rhona Mitra) een uitermate naar ongeluk in een tunnel overleeft, in tegenstelling tot haar vriendin.Rennie legt contact met Molly bij een zelfhulpgroep voor verkeersslachtoffers en probeert haar ervan te overtuigen dat ze door dezelfde psychopaat zijn aangereden. Dat gelooft ze pas als ze opnieuw wordt geramd, en op spectaculaire wijze ontsnapt dankzij Rennie.

Hitcher

Highwaymen betreedt met aanstekelijke vaart paden die eerder zijn begaan door de moordzuchtige auto's in Duel, Joyride en Christine. Dat maakt het resultaat niet minder angstaanjagend, want Harmon, maker van de snelweg-klassieker The Hitcher, weet hoe hij spanning moet opbouwen. En met humor, want zijn killer is van het rechte pad gedwaald doordat zijn vader -een verzekeringsagent- hem als jochie vreselijke foto's van ongelukken toonde. Die ideale mengsmering van humor en horror maakt van Highwaymen een pakkende thriller.