AMSTERDAM - De Oekraïense actrice Olga Kurylenko heeft onverwacht de hoofdrol in To the Wonder gekregen.

Regisseur Terrence Malick knipte Oscarwinnares Rachel Weisz uit zijn drama en beperkte de personages van Rachel McAdams en Ben Affleck tot bijrollen. Dat bleek bij de première van de film tijdens het filmfestival van Venetië.

Op de enige foto die van de film naar buiten kwam, staan McAdams en Affleck in een intieme pose. De algemene aanname was dan ook dat de twee Hollywoodsterren de hoofdrol zouden spelen. "Die foto is uitgebracht vlak na de eerste opnames", aldus producent Sarah Green.

Grote verrassing

De hoofdrol is ook voor 32-jarige Bondgirl Kurylenko een grote verrassing. Op de vraag waarom ze de centrale rol in To the Wonder heeft gekregen en wat ze daarvan vindt, antwoordde de actrice tijdens de persconferentie dat ze daarover in het duister tast. "Ik ben net zo nieuwsgierig als jullie."

De introverte Malick is zelf niet in Venetië aanwezig voor de première van zijn film. De regisseur, die vorig jaar een Gouden Palm won voor het drama The Tree of Life, staat bekend om zijn mysterieuze werkwijze. Zo was Sean Penn verbijsterd over zijn kleine rol in het drama uit 2011 en was ook Adrien Brody niet blij met zijn verkleinde rol in de oorlogsfilm The Thin Red Line.

To The Wonder dingt mee naar een Gouden Leeuw in Venetië, die op 8 september tijdens de slotceremonie worden uitgereikt. Het drama is in februari in de Nederlandse bioscopen te zien.