AMSTERDAM - Het boek Het zijn net Mensen van journalist Joris Luyendijk wordt verfilmd. 

Dat laat producent Talent United maandag op zijn website weten. Regisseur is Stefano Odoardi, het scenario komt van Sytske Kok.

Luyendijk beschrijft in het boek zijn werk als correspondent in het Midden-Oosten tussen 1998 en 2003. Hij laat zien hoe nieuwsmedia maar een minuscuul deel van de werkelijkheid kunnen laten zien.

''Dit minuscule deel is zwaar gefilterd, vervormd en gemanipuleerd, maar het wordt door kijkers, lezers en luisteraars aangezien voor de werkelijkheid'', aldus de auteur.

Stefano Odoardi

De van oorsprong Italiaanse regisseur Stefano Odoardi maakte in 2007 de film A White Ballad, dat onder andere op het Filmfestival Rotterdam werd vertoond. Ook maakte hij samen met Sytske Kok de tv-film Tunnelvisie.

Het zijn net Mensen verscheen in 2006 en werd een internationale bestseller. Er zijn inmiddels 12 herdrukken verschenen.

Het boek is non-fictie, de verfilming wordt een daarop geïnspireerde speelfilm met een internationale cast, licht Paul Ruven van Talent United toe. Wie daarin de hoofdrollen gaan spelen, is nog niet bekend. Ruven denkt aan onder anderen Bruno Ganz, maar heeft daar nog geen enkele zekerheid over.

De opnamen beginnen naar verwachting volgend jaar in het Midden-Oosten. Wanneer de film in de bioscoop verschijnt, is nog niet bekend.