AMSTERDAM - Acteur Cas Jansen vindt het niet erg dat hij door zijn leeftijd minder filmrollen krijgt aangeboden.

"Op een gegeven moment merkte ik dat ik minder werk kreeg aangeboden. Maar ik ben geen 20 meer en er komen nieuwe acteurs bij. Daardoor ben ik ook in een andere speelhoek beland, het is nu interessanter", zegt Cas Jansen tegen NU.nl.

Kinderfilm

Jansen is binnenkort te zien in de kinderfilm Mees Kees, een verfilming van het gelijknamige boek van Mirjam Oldenhave. In de film speelt de 35-jarige acteur de rol van een vader.

Voor Jansen, die sinds drie jaar zelf vader is, heeft het acteerwerk voor Mees Kees zijn mening over kinderfilms veranderd.

"Het is niet zo dat ik voorheen op kinderfilms neer keek, het was meer dat ik er niet naar keek", aldus Jansen.

"Ik heb al vaker het personage van een vader gespeeld, maar sinds ik zelf vader ben is zo’n rol veel interessanter. Ik probeer me dagelijks in de leefwereld van mijn dochter te verplaatsen, daardoor voelde ik ook geen afstand tussen mij en de kinderen op de set van Mees Kees. Dat zou jaren geleden misschien anders zijn geweest."

Oscar

Dat Jansen in een kinderfilm speelt, betekent niet dat hij het ruwe acteerwerk schuwt. Samen met collega Waldemar Torenstra speelt hij een hoofdrol in de korte film De Balans, van regisseur Mark Ram.

De film, waarin twee alpinisten voor hun leven vechten, werd recentelijk gekozen als Nederlandse inzending voor een Oscar in de categorie Best Live Action Short Film.

"Het werken aan De Balans is een apart verhaal. Iemand biedt je een rol aan met weinig tekst, spel en geld. Vervolgens hang je drie dagen in Slovenië aan een rots. Maar de energie en creativiteit van de regisseur hadden me snel overtuigd", vertelt Jansen.

"Vervolgens kom je terug en blijkt de film ingezonden te zijn voor een Oscar. Het leven is een groot contrast."