Speciale editie van filmclub Cinema Egzotik tijdens NFF

UTRECHT - Regisseur Martin Koolhoven presenteert op het Nederlands Filmfestival (NFF) een speciale editie van zijn filmclub Cinema Egzotik.

Op zondag 30 september vertoont Koolhoven in samenwerking met filmmagazine The Cult Corner twee Nederlandse films die volgens de regisseur ten onrechte vergeten zijn: de rauwe misdaadthriller Wildschut uit 1985 en De mantel der liefde van Adriaan Ditvoorst, een persiflage op de Tien Geboden.

Volgens Koolhoven gaat het om ''films met een grote cultpotentie die ten onrechte nooit de waardering hebben gekregen die ze wel verdienden. Naar verwachting is een aantal makers aanwezig bij de bijeenkomst. Behalve de twee avondvullende titels worden er ook bijzondere Nederlandse trailers vertoond.

Oorlogswinter

Koolhoven, die films als Oorlogswinter en Knetter regisseerde, begon Cinema Egzotik begin vorig jaar. In filminstituut Eye vertonen Koolhoven en filmkenner Ronald Simons van The Cult Corner elke maand twee bijzondere producties die naar hun mening niet genoeg onder de aandacht van het Nederlandse publiek zijn gebracht.

Het is voor de eerste keer dat de filmclub plaatsvindt tijdens het Nederlands Filmfestival.

Het initiatief vloeide voort uit filmavondjes die de regisseur organiseerde voor kennissen en vrienden.

Lees alles over het NFF

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie