HOOFDDORP - Er komt een film van Metal Gear Solid, zo is vandaag bekendgemaakt tijdens een evenement ter ere van het 25 jarige bestaan van de Metal Gear-serie.

De film wordt geproduceerd bij Columbia Pictures en Avi Arad - producer van films als The Amazing Spider-Man, The Incredible Hulk en Iron Man - is betrokken bij het project.

Arad noemt de Metal Gear Solid-games de eerste interactieve films en ziet games als de comics van deze generatie. Er zijn nog geen acteurs en regisseur verbonden aan de Metal Gear-film.

In 2006 heeft Hideo Kojima, bedenker van de Metal Gear-reeks, voor het eerst gezegd dat er een film van de serie gemaakt zou worden. Die film zou in 2011 uitkomen, maar begin 2010 werd gemeld dat de film voor onbepaalde tijd was uitgesteld. 

Social Ops

Kojima Productions, ontwikkelaar van de Metal Gear-serie, heeft ook Metal Gear Solid: Social Ops aangekondigd. Een driedimensionale sociale game die draait op de Unity-engine. De game zal in ieder geval op mobiele platformen speelbaar zijn, maar waarschijnlijk ook vanuit de browser.

Social Ops is onderdeel van het Gree-platform, een Japanse sociaal netwerk dat zich vooral op games richt. De game komt in de aankomende herfst of winter uit in Japan; het is onduidelijk of er ook een Westerse release op de planning staat.