AMSTERDAM - Rachel Weisz, Michael Sheen, Amanda Peet en Barry Pepper kunnen hun mooie jurken en smokings voor het filmfestival van Venetië in de kast laten hangen.

Terrence Malick heeft de filmsterren uit zijn film To The Wonder geknipt. "Dat is gewoon hoe Terry werkt", zegt een ingewijde tegen de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Ben Affleck, Rachel McAdams en Javier Bardem zitten nog wel in Malicks speelfilm. Malick staat bekend om het opnemen van uren filmmateriaal. Hij bepaalt pas als hij de film aan het monteren is wat hij gebruikt.

Eerder verbaasde Adrien Brody zich al over het eindresultaat van de oorlogsfilm The Thin Red Line. De acteur dacht dat hij de hoofdrol speelde, maar zijn personage was gereduceerd tot bijrol. Ook Sean Penn hoopte op een grotere rol in het drama The Tree of Life.

Jeugdliefde

Het romantische drama To the Wonder gaat over een man die zijn jeugdliefde opzoekt, nadat zijn huwelijk met een Europese vrouw op de klippen loopt. De film gaat in februari in de Nederlandse bioscopen draaien. Het drama beleeft tijdens het filmfestival van Venetië de wereldpremiere.