AMSTERDAM - De Nederlandse regisseur Edwin Visser is zondag op 47-jarige leeftijd overleden. Visser was bij het grote publiek vooral bekend als maker van de horrorfilm Sl8N8, met Victoria Koblenko en Kurt Rogiers in de hoofdrollen.

De regisseur overleed zondag op Kreta aan een hartinfarct, zo maakte producent Jan Doense dinsdag bekend. Doense werkte met Visser en zijn vaste zakelijke partner Frank van Geloven aan een nieuw project.

Visser (1965) studeerde aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Hij debuteerde samen met Van Geloven in 1995 met de horrorfilm Necrophobia, over een jonge vrouw die verandert in een moordmachine.

Maar daarna maakte het tweetal vooral naam als producent van filmtrailers (onder meer voor De Tweeling en Van God los) en televisieprogramma's (onder meer voor Ivo Niehe).

Seriemoordenaar

Hun tweede avondvullende productie Sl8n8 uit 2006 werd een bescheiden genrehitje in de Nederlandse bioscopen. De film, die verhaalt over een 19e-eeuwse seriemoordenaar die de Limburgse mijnen onveilig maakt, kreeg zelfs een buitenlandse dvd-release.

Visser laat een vrouw en drie kinderen achter.