AMSTERDAM - Dj Don Diablo verzorgt de titelsong van de Nederlandse speelfilm Bellicher: Cel met Daan Schuurmans in de hoofdrol als Michael Bellicher.

Ook schreef de dj de muziek voor een aantal scènes. Dat laat distributeur Independent Films maandag weten.

Don Diablo wist meteen dat hij voor de titelsong zou tekenen toen hij werd gevraagd. "Ik was al fan van de tv-serie Bellicher: De Macht van Meneer Miller, dus ik hoefde niet lang na te denken." Hij maakte ook meteen een beltoon voor de telefoon die Bellicher in de film gebruikt.

Bij het zien van de eerste filmbeelden wilde de 32-jarige dj een nummer maken met daarin een aantal sterke tegenstellingen. "Een combinatie van filmische dramatiek en een rauwe elektronische sound om de actiescènes te ondersteunen. Het is wat dat betreft zeker geen luchtige radioplaat geworden, maar echt een soundtrack die de sfeer van de film versterkt."

Need for Speed

Don Diablo is vooral bekend van de singles Who's Your Daddy, This Way en Hooligans. Zijn muziek was ook al te horen in de Amerikaanse tv-serie CSI, in een beltoon voor Blackberry en in meerdere games, waaronder het racespel Need for Speed.

In Bellicher: Cel wordt Michael na getuige te zijn geweest van een ernstig auto-ongeluk verhoord en tot zijn grote verbazing opgesloten. Het blijkt dat iemand zijn identiteit gestolen heeft. Hij weet te ontsnappen en gaat koortsachtig naar de dader op zoek.

De film verschijnt op 4 oktober in de bioscoop.