LONDEN - Sir Roger Moore vindt dat Daniel Craig de allerbeste James Bond ooit is.

"Ik vond Daniel Craig in Casino Royal te gek. Hij is een geweldige acteur, zeker de beste om Bond te vertolken", schreef hij in het boek Bond on Bond, zo is te lezen op DigitalSpy.

De voormalige Bond-acteur (van 1973 tot 1985) nam zichzelf als James Bond niet heel serieus. "Ik heb mezelf nooit kunnen betrappen op veel inlevingsvermogen in een karakter, laat staan op acteren. Het enige wat ik miste in Quantum of Solace is een stukje humor", iets waar hijzelf wel bekend om stond in zijn Bond-fims.

De 84-jarige Moore gelooft wel dat de nieuwste Bond-film Skyfall wel de nodige humor zal bevatten. "Ik ben blij om dat te zien. In mijn tijd had ik de regisseurs in mijn nek hijgen, maar ik nam ze nooit zo serieus. Eigenlijk nam ik in die tijd nooit wat serieus. Behalve dat ik zorgde dat ik op vrijdag uitbetaald werd", grapt Moore.

Wenkbrauw

"Destijds kon ik plots uit mijn stoel springen, zonder dat mijn knieën uit elkaar vielen, ik kon een toffee eten zonder dat mijn tanden eruit vlogen en kon mijn mooie haren en torso bewonderen. Als ik alleen al mijn wenkbrauw bewoog, kreeg ik alles voor elkaar. Tegenwoordig is mijn pacemaker het enige wat me nog op de been houdt', aldus de licht sarcastische acteur.

Bérénice Marlohe, Javier Bardem, Naomi Harris, Juid Dench, Ralph Fiennes en Ben Wishaw spelen naast Craig ook in Skyfall, die op 26 oktober gaat draaien in Groot-Brittannië.