Rundskop-regisseur maakt The Tiger met Brad Pitt

AMSTERDAM - Michaël Roskam is gevraagd voor de regie van het drama The Tiger. De film wordt geproduceerd door Brad Pitt.

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Het wordt de eerste Hollywoodproductie van de Belg. Black Swan-regisseur Darren Aronofsky was aanvankelijk verbonden aan het project, maar hij gaf de voorkeur aan de Bijbelfilm Noah.

The Tiger speelt zich af in Siberië, waar mensen inbreuk maken op het leefgebied van tijgers. Dat heeft gruwelijke gevolgen als de tijgers de mensen aanvallen en verscheuren.

De mannelijke hoofdrol in het drama is een dierenactivist en onderzoeker die de mensetende tijgers een halt toe moet roepen.

Hoofdrolspelers

Het scenario van Babel-scenarist Guillermo Arriaga is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Vaillant en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hoofdrolspelers van The Tiger zijn nog niet bekend.

De 40-jarige Roskam imponeerde vorig jaar met het misdaaddrama Rundskop met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol.

De Vlaamse film werd genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Roskam timmert sindsdien flink aan de weg in Hollywood. Hij werkt ook aan een tv-serie over Brussel voor betaalzender HBO.

Tip de redactie