Studio trekt stekker uit Eastern Promises 2

AMSTERDAM - Het geplande vervolg op de misdaadthriller Eastern Promises is van de baan.

Dat heeft regisseur David Cronenberg gezegd tegen de Amerikaanse filmsite Indiewire. De beslissing lag bij filmstudio Focus Features, die er naar verluidt toch geen brood in zag.

"Mijn volgende film zou Eastern Promises 2 worden, maar die gaat niet door", zei een gefrustreerde Cronenberg. "Als je het er niet mee eens bent, moet je bij James Schamus van Focus zijn. Het was zijn beslissing."

Undercoveragent

Eastern Promises was nauwelijks een hit te noemen. Het misdaaddrama over een undercoveragent die infiltreert in de Russische maffia, gespeeld door Viggo Mortensen, bracht wereldwijd een matige 56 miljoen dollar op.

Toch zag Focus features de afgelopen jaren een vervolg zitten. De opnames hadden immers dit najaar van start moeten gaan. De beslissing om de stekker uit Eastern Promises 2 te trekken komt dus op het allerlaatste moment.

Cronenbergs laatste film was Cosmopolis, waarin Robert Pattinson een miljardair speelt die binnen een dag zijn fortuin ziet verdampen. Dit drama, dat in juni in première ging, draait nog in de Nederlandse bioscopen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie