Christoph Waltz in sf-film van Monty Python-komiek

AMSTERDAM - Christoph Waltz gaat een excentrieke computergenie spelen in The Zero Theorem.

De sciencefictionfilm wordt geregisseerd door Monty Python-komiek Terry Gilliam, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Eerder werd al bekend dat Billy Bob Thornton verbonden is aan de film.

Het bizarre verhaal speelt zich af in de toekomst, waar camera's alles vastleggen. The Zero Theorem draait om de geniale kluizenaar Qohen Leth, de rol van Waltz.

Hij werkt aan een mysterieus project dat het doel van het leven probeert te ontrafelen. Het genie wordt sporadisch bezocht door een geliefde en een rebel die hem een pak geeft waarmee hij in zijn eigen ziel kan rondreizen.

Oscar

De Oostenrijkse Waltz won twee jaar geleden een Oscar voor zijn bijrol in de oorlogsfilm Inglourious Basterds. De 55-jarige acteur heeft net de opnamen van Django Unchained erop zitten, die ook werd geregisseerd door Quentin Tarantino.

Gilliam werkt al een paar jaar aan de realisatie van The Zero Theorem. Hij debuteerde in 1975 als regisseur van Monty Pyhton and the Holy Grail. Later maakte hij films als de thriller Twelve Monkeys en de avonturenfilm The Imaginarium of Doctor Parnassus.

The Zero Theorem is al in preproductie. De opnamen van de film gaan 22 oktober van start.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie