Rosamund Pike speelt in The World's End

AMSTERDAM - Rosamund Pike is naast Simon Pegg en Nick Frost te zien in de sciencefictionkomedie The World's End.

Dat valt maandag te lezen op de website van de Britse krant Daily Mail.

In dit derde deel van de Blood and Ice Cream-trilogie gaan twee mannen, gespeeld door Pegg en Frost, op een monsterlijke kroegentocht die zal eindigen in de pub The World's End.

Over Pikes rol is nog niets bekend. De 33-jarige Pike is bekend uit films variërend van het drama Pride & Prejudice en de komedie Johnny English Reborn tot de Bondfilm Die Another Day.

Drinksessie

The World's End gaat over de 40-jarige Gary King, de rol van Pegg, die zijn jeugd moeilijk vaarwel kan zeggen. Twintig jaar eerder maakte hij met zijn vier beste vrienden de kroegentocht van hun leven, een drinksessie die hij maar wat graag over wil doen.

Het doel is wederom de The World's End pub te bereiken. Maar nog voor de vijf mannen daar aankomen, wordt duidelijk dat ze zich niet op hun verleden, maar op hun toekomst moeten richten.

Verdere details over The World's End worden geheim gehouden. De opnames gaan volgende maand van start zodat de film volgend jaar augustus in première kan gaan.

Aardbeiensmaak

De Blood and Ice-Cream-trilogie, ook wel bekend als de Three Flavoured Cornetto-trilogie, is vernoemd naar de films van Pegg en Frost waarin een Cornetto-ijsje een belangrijke symbolische waarde heeft. In Shaun of the Dead uit 2004 eet Frosts personage een Cornetto met aardbeiensmaak, waarvan de rode saus het bloederige einde van de zombiefilm symboliseert.

De politiekomedie Hot Fuzz uit 2007 bevatte een normale Cornetto, waarvan de blauwe wikkel het politie-uniform symboliseerde. Voor The World's End wordt het waarschijnlijk een mintgroene met chocoladestukjes, symbool voor sciencefiction.

Tip de redactie