AMSTERDAM - De opnamen van Raging Bull 2 kunnen gewoon doorgaan als de film van titel verandert.

De filmmakers hebben geschikt in de rechtszaak die filmmaatschappij MGM tegen hen had aangespannen.

De opnames van het boksdrama worden hervat onder de naam The Bronx Bull, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"De partijen zijn vriendschappelijk tot een oplossing van hun geschil gekomen," laat een MGM-producent weten in een verklaring. "De film is op geen enkele manier gerelateerd aan Raging Bull en MGM wordt niet in verband gebracht met de film."

MGM bezit de rechten van de klassieker Raging Bull uit 1980. De filmmaatschappij was niet blij dat bokser Jake LaMotta, over wie de film gaat, werkt aan een vervolg op de film van Martin Scorsese. Nu The Bronx Bull niet direct in verband wordt gebracht met het drama met Robert de Niro als bokser, is de lucht geklaard.

Martin Guigui

The Bronx Bull gaat over het leven van de onverwoestbare bokser zowel voor als na de periode van Raging Bull. De Argentijn Martin Guigui schreef het scenario en tekent ook voor de regie. William Forsythe en Mojean Aria spelen respectievelijk de oude en jonge versie van LaMotta. De titel verwijst naar de bijnaam van de bokser.