AMSTERDAM - Hugh Jackman werkt aan een film over het leven van Martin Luther King. De film moet gaan over de moord op de Amerikaanse predikant.

De Australische acteur slaat de handen ineen met regisseur Lee Daniels, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

De film met de titel Orders to Kill gaat over William Pepper, een rol van Jackman. Hij is een controversiële advocaat en activist die al jaren beweert dat James Earl Ray niet de moordenaar van King is.

Het verhaal is gebaseerd op het boek dat Pepper schreef over zijn overtuiging dat de regering achter de dood van King zat.

Burgerrechtenbeweging

Jackman en Daniels hoopten jaren geleden al samen te kunnen werken aan een film over de burgerrechtenbeweging, maar dat project liep op niks uit. De plannen voor Orders to Kill zijn in een vergevorderd stadium. De twee hebben al een producent en distributeur gevonden voor het project.

Daniels werkt momenteel aan zijn film The Butler over een zwarte bediende die jarenlang voor het Witte Huis werkte. Jackman heeft net de opnames afgrond voor de muziekfilm Les Miserables.