Uitgelicht door de filmredactie van NU.nl. Wat mogen we in de maand juli absoluut niet missen op filmgebied?

1. Total Recall

Paul Verhoeven is allang terug in Nederland, maar in de VS zijn ze zijn films nog niet vergeten. De remake van Robocop staat voor 2013 gepland, maar eerst is het de beurt aan Total Recall. Colin Farrell treedt in de voetsporen van Arnold Schwarzenegger.

Bekijk de trailer


Die was toch een stuk breder, menen we ons te herinneren. Maar wacht: herinneringen, echt of virtueel, draaide het daar ook niet allemaal om? Vanaf 9 augustus.

2. ParaNorman 3D

Stop-motion animatie is één van de meest arbeidsintensieve manieren om iets tot leven te brengen. En dat is in deze tweede film van de makers van Coraline extra toepasselijk, want in ParaNorman krijgt de elfjarige griezelliefhebber Norman het aan de stok met… zombies.

Bekijk de trailer

Nooit té eng, maar wel ontzettend knap gemaakt en gezellig griezelig voor negen jaar en ouder. Vanaf 15 augustus.

3. Take This Waltz

‘Ik hou zoveel van je, dat ik je wel tot moes zou willen slaan en als lijm verkopen.’ Tegendraads, ontroerend en romantisch drama over liefde en ontrouw. Van de maakster van Away from Her.

 Bekijk de trailer

Met de aantrekkelijke neurotica Michelle Williams (My week with Marilyn) in de hoofdrol. Vanaf 30 augustus

4. World Cinema Amsterdam

Twaalf dagen lang films uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Speciale aandacht dit jaar voor Brazilië, waar een nieuwe generatie filmmakers zich roert.

En je hoeft voor deze ontdekkingen niet eens zo heel ver te reizen: de films draaien in Rialto Amsterdam, De Balie, op het Marie Heinekenplein en in het Vondelpark Openluchttheater. Van 8 tot en met 19 augustus

5. Expendables 2 Collection

Niet mogen missen is misschien overdreven, maar deze is wel fijn voor op een regenachtige augustusdag.

Bekijk de trailer


Dutch Filmworks brengt ter gelegenheid van de bioscooprelease van The Expendables 2 (16 augustus) een dikke dvd en blu-ray box uit met vijftien oude films van Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Bruce Willis, Dolph Lundgren, Jean Claude van Damme en Terry Crews. Maar waarom hebben ze Chuck Norris er niet ingelaten? En vooral: hoe? Vanaf 7 augustus