AMSTERDAM - Producent Arthur Sarkissian heeft serieuze plannen voor een vierde Rush Hour-film.

"Ik werk aan Rush Hour 4 met Chris Tucker en Jackie Chan", zegt de producent tegen de Amerikaanse filmsite Crave Online.

"Ik probeer de film te maken zoals ik Rush Hour 1 maakte."

De producent wil van de vierde film een nuchtere actiefilm maken en twee nieuwe personages introduceren. "Misschien worden het jongere personages", fantaseert hij over zijn plannen. "Misschien is Chris nu getrouwd en Jack is misschien wel getrouwd met Octavia Spencer, ik weet het niet", zegt de producent over de actrice die dit jaar een Oscar won voor haar rol in The Help.

Niet blij

Sarkissian is van plan met het vierde deel weer iets nieuws te brengen."Ik was persoonlijk niet blij met de derde film," aldus de producent. "Ik vond 2 en 3 heel goed, maar ik denk dat 3 een beetje uit de hand is gelopen."

De drie Rush Hour-films zijn geregisseerd door Brett Ratner. De eerste film stamt uit 1998 en in 2007 maakte hij het derde deel. Van Sarkissian zou hij zich ook aan de vierde film mogen wagen. "Als hij het wil doen, mag dat, maar dan moet hij het wel goed doen."

Chan kondigde tijdens het filmfestival van Cannes aan te willen stoppen met actiefilms. Toch heeft de acteur uit Hong Kong alweer een nieuwe actierol voor zichzelf in de planning. "Hij wordt ouder", geeft Sarkissian toe. "Maar hij kan die rol nog wel aan."