AMSTERDAM - Regisseur Vincenzo Natali heeft Mark Wahlberg en Liam Neeson gevraagd voor zijn verfilming van het cyberpunkboek The Neuromancer.

Hij heeft Wahlberg op het oog als antiheld en hacker Henry Dorsett Case en Neeson zou zijn dubieuze werkgever Armitage spelen, schrijft de Amerikaanse filmsite Moviehole.

"Nog niemand heeft officieel getekend voor het project, maar de voorstellen liggen op tafel", zegt een anonieme bron. De film heeft nog geen productiedatum, maar wordt naar verwachting in 2014 uitgebracht. De Amerikaanse Natali, die in 2009 de horrorfilm Splice afleverde, was al langer aan het project verbonden.

Neuromancer werd in 1984 in Nederland uitgebracht onder de titel Zenumagiër. De Amerikaanse schrijver William Gibson maakte met de roman zijn debuut en introduceerde daarmee het cyberpunk-genre.

Veelgevraagd

Wahlberg en Neeson zijn momenteel veelgevraagd acteurs. Wahlberg is vanaf september te zien in de komedie Ted en heeft net als Neeson vijf films in de pijplijn.

Het verhaal gaat over de drugsverslaafde Case die een bijzondere hackklus krijgt aangeboden door de vage werkgever Armitage. Hij gaat met zijn vriendin Molly aan de slag en komt steeds meer achter de vreselijke geschiedenis van zijn opdracht.