AMSTERDAM - De volgende film van Step Up 4 - Miami Heat 3D-regisseur Scott Speer, wordt geen dansfilm. "Een groot opgezette actiefilm, dat zie ik mezelf wel doen in de toekomst."

Dat vertelt de regisseur in een interview met NU.nl.

Step Up 4 is voor de regisseur zijn eerste film, daarvoor maakte hij muziekvideo’s. "Het muziekgenre ken ik heel goed. Ik zou nu wel weer iets nieuws willen doen. Bijvoorbeeld een thriller, waarbij ik dan de dingen die ik heb geleerd van Step Up 4 gebruik voor een nieuwe film."

Bekijk het interview met de cast

"In Step Up 4 heb ik de camera mee laten doen met de dansers. De camera danste letterlijk om hun heen. Het lijkt mij een goed idee om die techniek te gebruiken bij bijvoorbeeld een film over een bankroof", aldus Speer.

Channing Tatum

Voor hoofdrolspeler Ryan Guzman is Channing Tatum, die in het eerste Step Up-deel speelde, een voorbeeld. "Channing speelt nu heel veel verschillende personages, hij is echt een acteur geworden. Dat wil ik ook."

"Een film als 21 Jump Street, waar Channing nu in speelt, dat wil ik ook doen. In komedies mag je veel improviseren, dat is echt een uitdaging", aldus de 24-jarige Guzman.

Kathryn McCormick, die de vrouwelijke hoofdrol speelt, zou graag in actiefilms willen spelen. "Mensen zeggen altijd dat ik geschikt ben voor romantische komedies. Ik wil juist bezig blijven met het lichamelijke van acteren. In een actiefilm ben je veel bezig met je lichaam en moet je serieus acteren. Dat wil ik combineren."

Step Up 4 - Miami Heat 3D is vanaf donderdag in de bioscoop te zien