AMSTERDAM - De muziekfilm Sparkle met Whitney Houston gaat niet in de Nederlandse bioscopen draaien. Dat heeft de Amerikaanse distributeur Sony Pictures besloten. 

Waarom de release, die voor december gepland stond, wordt geschrapt is niet bekend. De laatste film van Houston komt in Nederland direct uit op dvd.

Houston overleed in februari onverwacht op 48-jarige leeftijd. De zangeres van hits als I Will Always Love You en I Wanna Dance with Somebody kampte al langer met een drugsverslaving. Een paar dagen voor haar overlijden nam de zangeres de filmmuziek op voor Sparkle.

The Supremes

Het drama Sparkle speelt zich af in de jaren zestig en gaat over drie zussen die een meidengroep oprichten. Het verhaal is losjes gebaseerd op het succes van The Supremes. Houston speelt in het muziekdrama de moeder van de drie zussen. Met de film had de zangeres haar comeback als actrice willen maken.

In de Verenigde Staten komt de muziekfilm uit op 17 augustus. Nederlandse fans kunnen niet uitwijken naar België, want ook daar is de release van de baan. De film staat nog wel gepland voor de Duitse bioscopen.