AMSTERDAM - De actiefilm Gangster Squad met Ryan Gosling wordt aangepast in verband met het bloedbad in een Amerikaanse bioscoop.

De sleutelscène waarin agenten machinegeweren afvuren vanachter het projectiescherm in een bioscoopzaal, wordt aangepast.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De scène moet opnieuw worden opgenomen. Scenarist Will Beal is gevraagd een nieuwe scène te bedenken. De film was zo goed als af en de aanpassing kan dan ook flink in de papieren lopen en het wordt lastig om de drukbezette filmsterren Gosling, Josh Brolin, Sean Penn en Anthony Mackie bijeen te brengen.

De misdaadfilm Gangster Squad zou in september in de bioscopen draaien, maar waarschijnlijk wordt de première uitgesteld. Gangster Squad speelt zich af in de jaren veertig als twee ambitieuze agenten, Gosling en Brolin, een klopjacht voeren naar een gangster, de rol van Penn. Ook Emma Stone heeft een rol in de film.

Bekijk de trailer met de scène in de bioscoopzaal op 2:00 minuten:

Rechtszaak

Ondertussen is de eerste rechtszaak wegens de schietpartij aangespannen. Een ooggetuige van het bloedbad houdt Warner Bros verantwoordelijk voor de schietpartij. Hij heeft de filmmaatschappij aangeklaagd, omdat The Dark Knight Rises te gewelddadig zou zijn. Daarnaast heeft de man de bioscoop aangeklaagd en zijn behandelend artsen.

Warner Bros heeft alle promotieactiviteiten rond The Dark Knight Rises afgezegd na de schietpartij in Aurora waarbij twaalf doden vielen. Ook de reclamespots voor de Batmanfilm zijn van de buis gehaald.