AURORA - De advocaat van een jongen die vrijdag ontsnapte aan de dood tijdens de schietpartij in de bioscoop in Aurora heeft een aanklacht ingediend tegen Warner Bros.

Torrence Brown Jr, die een vriend verloor bij de tragedie, vindt dat de filmmaatschappij medeverantwoordelijk is voor het bloedbad omdat Dark Knight Rises een zeer gewelddadige film is.

Brown Jr raakte zelf niet gewond, maar de gebeurtenis was voor hem extreem traumatiserend, schrijft TMZ.

Alarm

James Holmes (foto) schoot vrijdagavond tijdens de vertoning van Dark Knight Rises in de Amerikaanse plaats twaalf mensen dood en verwondde er 58.

Advocaat Donald Karpel klaagt naast de filmmaatschappij ook de bioscoop aan, omdat er geen toezicht was op de nooduitgang en hier ook geen alarm op zat. Holmes kocht vermoedelijk een kaartje om de bioscoop binnen te komen, liep vervolgens via de nooduitgang naar zijn auto om wapens te halen en keerde via diezelfde nooduitgang weer terug naar de zaal.

Karpel houdt daarnaast de doktoren van de schutter verantwoordelijk voor de moordpartij. Holmes zou verschillende voorgeschreven medicijnen hebben geslikt. De advocaat vindt dat de artsen hem niet goed in de gaten hebben gehouden.

Lees alles over de schietpartij in Denver in ons dossier