AMSTERDAM - Maik de Boer en Gerard Joling hebben rolletjes in de romantische komedie Leve Boerenliefde.

De twee bekende Nederlanders spelen zichzelf, laat regisseur Steven de Jong weten. Oud-schaatser Erben Wennemars speelt in de film een ijsboer, wat hij in het dagelijks leven ook is.

De Jong heeft een hele reeks BN'ers weten te strikken voor de film, die zich deels afspeelt in Hilversum. Ook Frans Zwaagstra, bekend als geitenboer Frans Anders uit Man Bijt Hond, heeft ook een rolletje in Leve Boerenliefde. De Jong geeft de sterren een spoedcursus acteren. Naar acteurs voor de hoofdrollen in de film wordt nog gezocht.

De film, waarvan de opnamen in september beginnen, wordt door De Jong omschreven als Notting Hill meets Boer zoekt Vrouw.

In de plattelandskomedie wordt een boer tijdens een televisiegala verliefd op een Hilversumse presentatrice. Het scenario van Leve Boerenliefde is geschreven door Dick van den Heuvel.

Gooische Vrouwen

Stylist Maik de Boer speelde vorig jaar zichzelf in de bioscoophit Gooische Vrouwen. De 52-jarige Joling moest zich eerder inleven in zichzelf in films als Sinterklaas en het Pakjes Mysterie en Theo en Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaasimperium. Joling zingt ook de titelsong van de film, die is geschreven door Ronald Schilperoort.