Independence Day 2 in de maak

AMSTERDAM - Zestien jaar na Independence Day lijkt er dan toch een vervolg te komen op de rampenfilm.

Roland Emmerich en Dean Devlin werken aan Independence Day 2, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"Ik kan je vertellen dat Roland en ik voor het eerst in elf jaar weer samenwerken", vertelt de enthousiaste Devlin. De twee schreven het scenario voor Independence Day en schrijven nu aan het vervolg.

"We hebben heel veel zin om de film te maken." Emmerich regisseerde de hitfilm uit 1996.

'Uitdaging'

"Of we het nou van de grond krijgen of niet, het is een uitdaging om alle stukjes weer bij elkaar te brengen", gaat de scenarist verder. Hij is blij met het concept dat Emmerich en hij nu op tafel hebben liggen. "Creatief gezien, is het voor het eerst sinds het origineel, dat we het gevoel hebben iets waardigs in handen te hebben."

Independence Day met Will Smith in de hoofdrol kwam in 1996 uit en was een groot financieel succes. De actiefilm waarin aliens de mensheid kwamen vernietigen leverde wereldwijd ruim 800 miljoen dollar op.

Over een vervolg op de succesfilm wordt al jaren gepraat. Nu lijkt een eerste stap te zijn gemaakt naar een daadwerkelijke Independence Day 2. "We beginnen nu een lang proces van praten met iedereen", zegt Devlin voorzichtig. "We zien wel wat er gebeurt."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie