AMSTERDAM - De opnames van Raging Bull 2 kampen met problemen.

Filmmaatschappij MGM klaagt de 91-jarige oud-bokser Jake LaMotta, over wie de film gaat, en de producenten van de vervolgfilm aan. Het bedrijf eist dat de productie, die in volle gang is, onmiddellijk wordt stilgelegd. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

MGM wil voorkomen dat de film ooit wordt uitgebracht en eist ook een schadevergoeding. Volgens het bedrijf mocht LaMotta de filmrechten van zijn tweede boek niet verkopen aan een derde partij zonder ze eerst aan MGM aan te bieden. Het bedrijf zegt die overeenkomst in 1976 met de bokser te hebben gemaakt.

Robert DeNiro

De producenten van Raging Bull 2 leggen met de titel en de plot overduidelijk een verband met de film van Martin Scorsese uit 1980. Daarin speelde Robert De Niro de onverwoestbare LaMotta.

De vervolgfilm gaat over het leven van de bokser zowel voor als na de periode van Raging Bull en zou volgend jaar uitkomen. De Argentijn Martin Guigui is verantwoordelijk voor het scenario en de regie van Raging Bull 2. William Forsythe speelt de oude versie van de bokser en Mojean Aria de jonge. Of de film er nog komt, is maar de vraag.