AMSTERDAM - De stripperfilm Magic Mike heeft het beste openingsweekend beleefd dat regisseur Steven Soderbergh ooit heeft gehad.

De film waarin Channing Tatum een stripper speelt, leverde in de Verenigde Staten 39,2 miljoen dollar (ongeveer 31 miljoen euro) op en verbreekt daarmee de cijfers van Ocean's Eleven, Ocean's Twelve en Ocean's Thirteen.

Tatum speelt in Magic Mike een stripper die het vak leert aan een jonge, onervaren nieuwkomer. De film trok, niet geheel verrassend, vooral een vrouwelijk publiek. 73 procent van het publiek was vrouw, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Soderbergh en Tatum kondigden vorig week aan de film naar Broadway te brengen als musical.

Succes

Het succes is opmerkelijk, want de 49-jarige Soderbergh kondigt al jaren zijn pensioen aan als filmregisseur en schreeuwt van de daken helemaal klaar te zijn met Hollywood. Toch blijft hij de ene film na de andere afleveren. Soderbergh heeft nog twee films in de pijplijn.

Dit weekeinde verklaarde de Amerikaanse regisseur zich wellicht te willen richten op televisie. "Het Amerikaanse filmpubliek is niet zo geïnteresseerd in ambiguïteit of complexe verhaallijnen", vindt de regisseur. "Die zijn nu vooral te zien op televisie."

De komedie Ted van Family Guy-bedenker Seth MacFarlane haalde overigens nog net wat meer bezoekers dan Magic Mike. De film over een grofgebekte, blowende teddybeer leverde 54,1 miljoen dollar op. Het is voor het eerst dat twee films die zijn gekeurd voor achttien jaar en ouder allebei meer dan 21 miljoen dollar in het laatje brengen.